Hej!

Jag heter Alicia Gränsmark och jag är 20 år gammal. Jag teamar i Östermalmskyrkan i Kristianstad, tillsammans med min teamkompis Tamanda. Vi har kommit halvvägs in i höstterminen och känner redan att vi är på rätt plats. Förutom att vi är engagerade i ungdomsarbetet i kyrkan så är vi kamratstödjare på en högstadieskola och även volontärar på Erikshjälpen. Vi har ett väldigt varierat arbete där vi träffar många olika människor. Vardagen hinner aldrig bli tråkig utan det händer mycket, vilket är kul.

Högstadieskolan ligger i ett utsatt område i Kristianstad. Förra hösten inträffade en tragisk incident på skolan. Detta ledde till att Östermalmskyrkan fick en öppning på skolan. Vi lever i förtröstan på Gud att Han fortsätter öppna dörrar. Vi ser t.ex redan att Gud hjälpt oss starta en tjejgrupp för de i årskurs 7-9. Redan första gången överraskades vi när hela åtta tjejer kom.Wow, vilket bönesvar. 

En bibeltext som burit mig: Luk 5:1-11. Lärjungarna hade varit ute och fiskat hela natten och hade inte fått en enda fisk. Jesus säger till dem att lägga i sina nät igen. “Och när de hade gjort det, fick de en sådan mängd fisk att näten höll på att gå sönder”. Detta är viktigt. I egen kraft går det inte, men med Jesus går det. Om Han har kallat oss, så är det också HAN som kommer ge skörden, fångsten. Bibeltexten avslutas med “Var inte rädd! Från och med nu ska du fånga människor”. Min längtan är just detta: att människor ska få lära känna Jesus, att ungdomar skulle få bli förvandlade av Hans kärlek. Vi längtar efter förvandling på skolan. 

Som teamare växer man som ledare, rotas mer i tro och lärjungaskap. Jag uppmanar dig att söka till TC om du längtar efter en tron som är mer konkret i din vardag. TC hjälper också oss att lära sig förtrösta på Gud.