Teen Challenge Sverige

SÖK TEAM TILL DIN FÖRSAMLING

Kanske är det till din församling som Gud vill sända arbetare, för att skörden är stor? Kanske är det ni som ska vara med och träna nästa generation? Välkomna ett team under ett år för att bygga Guds rike tillsammans, lära av varandra och ta det sociala arbetet till nästa nivå.

PRAKTISKT

Teama gör man på heltid. Ett team ska bestå av minst två personer. Ni som sammanhang och gemenskap får vara teamets bas. Där teamet har sin grund. Där får ni möjlighet att bygga tillsammans.

Vi ser gärna att alla team får vara med och jobba utåtriktat på olika sätt. Hur detta arbetet ser ut rent praktiskt beror självklart på de behov som finns i ert sammanhang. Det kan handla om ungdomsarbete i kyrkan, kamratstödjare på den närliggande skolan, språkcafé och mycket mer.

Varje teamplats ska kunna erbjuda en handledare till teamet som är med hela året. En handledare finns med och planerar, lägger upp arbetet, leder och lyssnar på teamet.

 

TEAMÅRET

Teamåret 2023/2024 inleds söndagen den 20:e augusti v.33 med en introduktionsvecka för teamarna. I början av v.35 (eller efter annan överenskommelse) anländer teamen till sina teamplatser. Under introduktionsveckan inbjuds samtliga Handledare till Götabro för en handledardag. Datum och information om handledardagen kommer senare.

Under året återkommer teamen till Götabro sex gånger på teamveckor för ledarträning, coachning, gemenskap, samtal, uppmuntran och för att söka Gud tillsammans. Teamen kommer även åka iväg på en missionsresa någon gång under sin teamtid. Året kommer också innehålla teamträffar (på någon av teamplatserna) samt besök av mentorn på teamplatsen. Förutom ledigheter och ovan nämnda händelser är teamet på teamplatsen fram till juni 2024.

Funkar allt bra i samarbetet team, teamplats och Teen Challenge ser vi gärna en fortsättning.

EKONOMI

För att ha team betalar ni som teamplats en teamavgift till Teen Challenge på 48 000 kr/person och teamår (10 månader). Ni står för mat, boende och internet för teamet. Utöver detta står ni även för alla kostnader som kan tillkomma i tjänsten vid till exempel resor och aktiviteter. Hur Teamplatsen löser mat och boende varierar utifrån Teamplatsernas förutsättningar. Men alltifrån matkassar, hembjudning och bärarlag till att ha inneboende eller att nyttja kyrkans lägenhet förekommer.

Teamarna är försäkrade genom Teen Challenge och även resor till och från kursdagar och kursveckor står Teen Challenge för.

Teamarna jobbar ideellt på 50% och studerar på 50%. De har därför möjlighet att söka studiemedel via CSN. Teamarna betalar också en terminsavgift till Teen Challenge på 1500 kr avseende mat och boende under Teamveckor, vissa resor samt för kurslitteratur.

*med reservation för förändringar.

 

 

 

ANSÖK OM TEAM

För dig som vill ansöka om ett Team till din församling, fyll i ansökan nedan.

Ansökan för teamplats

Vi för sedan en dialog utifrån både era och de sökande teamarnas önskemål och placerar ut teamare som vi tror blir lämpligt.

Läs om hur Teen Challenge hanterar personuppgifter
Har du fler frågor hör av dig till oss på team@teenchallenge.se