Om Teen Challenge

OM TEEN CHALLENGE

Guds kärlek är konkret och därför vill vi vara konkreta.
Varje vecka möter vi människor som andra går förbi. Människor som kämpar för livet och de som slutat kämpa. Varje vecka får vi höra nya livsberättelser. Vi skrattar och gråter, lyssnar och pratar. Varje vecka får vi dela ut kaffe och mackor till de som behöver. Vi får krama om, be och välsigna i Jesu namn. Varje vecka ser vi nysvenskar få vänner och utsatta kvinnor får stöd. Vi ser ungdomar få möta Jesus och unga vuxna fatta modiga beslut. Varje vecka får vi tillsammans med andra människor och den lokala församlingen betjäna vårt land. Människor som vill var med och göra Guds kärlek synlig.

Varje vecka ber vi för vårt land, vi ber för människor vi möter, vi ber om ljus i mörkret. Vi ber om frimodighet att gå ut, gå ut och älska. I ord och handling, villkorslöst. Varje vecka gör vi mission i Sverige.

Är det inte det livet handlar om? Att ta rygg på någon. Att låta någon följa efter. Att ta lärdom av varandra och dela livet där växer vi och får rötter. Vi vill älska i ord och handling. Det kan handla om att ge en tonårstjej på fritidsgården nytt hopp. Att på en parkbänk lyssna på en man som druckit sönder sina relationer. Eller att lära en syrisk ung man lite svenska på ett språkcafé och få honom att känna sig välkommen i vårt land. Lärjungar som gör lärjungar.

Är det inte det livet handlar om? Att i ett individualistiskt samhälle välja laget istället för jaget. Att mot varandra få slipas och formas. Att tillsammans välja Jesus. Att leva och arbetar i ett team. Be och berättar om Jesus för den som ännu inte känner honom, tillsammans med andra som också vill berätta. Att vara församling, vara kropp och tillsammans få upptäcka vilka vi är i Kristus.
Vad vi än gör så gör vi det tillsammans.

Är det inte det livet handlar om? Att det får vara på riktigt. När det är lätt att lyfta händerna och lova Gud, är det på riktigt precis som när det är tungt och orden inte längre finns. När radikalitet betyder att gå en extra mil och leva annorlunda, även om man blir ifrågasatt. Eller när det betyder att vara stilla, nära Jesus och låta rötterna gå djupt ner i hans jord då är det på riktigt. För Jesus har visat hur det här livet ska levas. Nära honom. Nära varandra. Nära oss själva. I kärlek. På riktigt.

Hur det hela började

För ungefär 60 år sen fick David Wilkerson ett hjärta för utsatta människor på New Yorks gator. Hans respons på detta blev konkret. Han gick ut. Han mötte människor. Han älskade. Han gick ut med budskapet om Guds livsförvandlande kärlek till den här världen. Hans villighet att gå blev startskottet för den idag världsvida organisationen Teen Challenge.

I Sverige har Teen Challenge arbete sett väldigt olika ut genom åren. Allt från bibelskola, stödboende för utsatta kvinnor, rehab för människor i missbruk och team med unga människor sända till församlingar, skolor och städer runt om i vårt land. Vi vill, precis som David, också vara konkreta i vår respons till Guds kärlek. Det är därför vi gör det vi gör. Det är därför vi vill vara med och träna och sända unga kristna som i ord och handling älskar utsatta människor in i himlen.

David Wilkersons resa  finns att läsa om i boken ”Korset och stiletten”.
Korset och stiletten är en av de mest spridda kristna böckerna någonsin. Genom åren har den tryckts i stora upplagor, översatts till fler än 30 språk och även filmatiserats. Organisationen Teen Challenge verkar idag över hela världen och Time Square Church, församlingen David Wilkerson grundade, är en levande och växande gemenskap.

Är du intresserad av att köpa boken hör av dig till oss på kontoret@teenchallenge.se

Teen Challenge Sverige idag

Idag sänder vi på Teen Challenge ut team till olika församlingar runt om i vårt land. Där får de vara med och betjäna de sammanhangen de finns i på många olika sätt. Vi har även ett team som jobbar ute på gatan i Örebro där de får möta människor på deras egna hemmaplan. Alla våra team har ett fokus socialt arbete och att möta människor men det tar sig uttryck på många olika sätt. Minst en dag i veckan går vi även ut på stan för att älska människor och berätta om Jesus i ord och handling. Detta gör vi tillsammans med ett gäng elever från bibelskolan på Götabro men även andra som vill följa med oss ut.

Teen Challenge kontor ligger på Götabro på Närkeslätten utanför Kumla där vi har ett nära sammarbeta med bibelskolan som ligger på samma plats.

Anställda

 • Christian Alderblad
  Christian Alderblad Verksamhetsledare

  Tel: 0706 604963

 • Rebecka Folenius
  Rebecka Folenius Marknadsföring

  Tel: 0793 367265

 • Lovisa Devers
  Lovisa Devers Team och mentor

  Tel: 0725 523102

 • Mikaela Holgersson
  Mikaela Holgersson Mentor

  Tel: 0708 976579