Mitt namn är Theodor Hessel, jag är 22 år gammal och jag teamar detta läsår i Cityteamet, Örebro. Jag vet knappt hur jag hamnade här. Jag tänkte att Teen Challenge och team inte är min grej. Men ändå blev det så. Kanske att team och att göra saker tillsammans, blev den avgörande faktorn. Jag ville ta vidare det jag hade lärt mig på bibelskolan. Inlärningsfaser såsom ”learn by hearing” till ”learn by doing” var något jag ville testa. TC och Cityteamet kändes som en utmanande och trygg plats för det. Storyn slutar inte här.När jag kollar tillbaka i mina anteckningar, inför min praktik under bibelskolan, bad jag till Gud, att oavsett vad som händer, så skulle tiden också vara en förberedelse för framtiden. (För att göra en lång historia kort. Jag hamnade i Aten och fick möta folk i missbruk, sitta ner och prata, be och läsa bibeln tillsammans med utsatta, utifrån en lokal där vi också kunde ge kläder, skor och mat till våra behövande vänner.) För er som inte redan vet vad vi som Cityteam gör och vad Englahaket är för ställe, håll i er nu… på Englahaket, i Örebro, gör vi i princip de sakerna vi gjorde i Aten.

På Englahaket är vi i Cityteamet mycket och förutom det redan nämnda, så går vi också ut, med kaffe och smörgås, och möter ”våra vänner på stan”. Vi bjuder in till Englahaket och bygger relationer. Likheten är slående och för mig ett vittnesbörd där jag kan se att Gud har varit med hela tiden och lett mig precis på den väg Han velat.

 

Andra saker man gör som Cityteam: medverkan i Pannkakskyrkan, evangelisera och hålla gudstjänster i olika kyrkor på Närkeslätten. Jag fick till exempel möjligheten, senast igår vid skrivande stund, att predika i en församling i Hackvad. Något som jag innan min tid i TC ansåg omöjligt. Jag trodde varken på att få ner en hel predikan eller modet att stå inför en främmande församling och tala. Nu har jag redan gjort det två gånger. Wow. Detta är bara några exempel bland många på vad du lär dig och tränas i, om du, som jag, tar chansen och teamar med Teen Challenge och i City.