Jag heter Natanael Halldorf och är med i Cityteamet. Jag teamar för att jag vill stärkas i min tro och lägga en grund för resten avmitt liv. Hade du dock frågat mig hösten 2020 så hade Örebro och Teen Challenge inte funnits på kartan. Kontakten mellan TC och Götabro Bibelskola är stark, men jag har aldrig gått på Götabro utan endast på Mariannelunds folkhögskola. Att jag fick höra talas om Teen Challenge var en slump i sig själv, och min första riktiga presentation av TC fick jag av en text här på hemsidan. Så vilka är Teen Challenge, och vad gör man i cityteamet?

Teen Challenge är organisation som tränar och skickar unga vuxna till att sprida evangeliet om Jesus. Huvudbibelordet är 1 Joh 4:19 ”Vi älskar därför att Han först älskade oss”. Cityteamet är ett team som har som uppgift att möta utsatta människor i Örebro och försöka vara ett ljus i deras mörker. Jag har fått lära mig mycket, och innan jag berättar mer om cityteamet vill jag nämna något om detta.

Hittills har jag främst fått se två nya sidor av Gud. För det första har jag fått ödmjukas i att Herren är den som bestämmer och inte jag. Det är sällan vi möter någon på stan och jag vet vad jag ska säga. Jag brukar hälsa och presentera mig som Jesus-troende. Responsen vi får då är är mycket varierande: somliga är avvisande, andra är positiva. Vissa ger ett korthugget nej, andra blir jätteglada över att vi kommer fram och vill prata med dem. Hur ska jag veta vad jag ska säga för att alltid få positiv respons? Det går inte! Här har jag fått landa i att jag kan inte trycka upp dörren till människors inre för att ta emot Gud, endast Gud kan öppna den. 

Ett annat sätt som Gud har manifesterat sig på är genom kraftfull bön. Jag och en annan tjej var ute och evangeliserade när vi såg en kvinna gå ut från en bio för att röka. Vi gick fram, hälsade och frågade om vi fick be för henne. Hennes svar var tydligt: ja! Vi bad för henne och berättade sedan att anledningen till att vi kom fram till henne var för att hon stod framför en Ticket-butik. Det var nämligen så att när vi hade samlats och bett tidigare under kvällen så hade en tjej fått till sig en profetisk bild till på en flygbiljett. Kvinnan utanför Ticket-butiken blev mycket berörd av på vilket tydligt sätt Gud sökte kontakt med henne.

Just det här med att be är något vi gör mycket på TC. Tillsammans eller enskilt så har bönen en stor plats i vardagen. Vi tror att vi inte skulle klara oss utan den. Citytemaet i år består av fem personer inräknat mig, och vi bor tillsammans på landet utanför Örebro. Förutom att dela ut ostmackor och samtala med människor i Örebro är vi också engagerade i Brickebergskyrkans ungdomsarbete. Jag ser det som ett bönesvar, för när jag sökte var jag osäker på om jag lockades mest av arbetet med människor på samhällets botten eller församlingslivet. Nu har vi fått bägge två! Vi i teamet leder bl.a. fredagssamlingarna och hjälper till på konfan. Brickebergskyrkan har också ett arbete sen några år tillbaka där man försöker nå mellanstadie-barn i området Brickebacken. Målgruppen är barn som inte har några kvällsaktiviteter och kanske stökigare hemförhållanden. Detta är olikt min egen bakgrund men jag upplever att Gud tydligt har ett lagt ner ett hjärta för de här barnen i mig. 

Avslutningsvis, skulle jag säga att jag är färdig med min vandring med Gud nu? Nej, verkligen inte. Har jag kommit några steg längre på vägen? Ja, det har jag. Om du har gått ett år på bibelskola och vill pröva det du lärt dig, då är TC rätt sammanhang för dig. ”Men tänk om jag inte har tillräckligt med tro” kanske du frågar dig? Då vill jag säga att det har inte jag heller. Jag kämpar med mitt tvivel. Men Gud verkar kunna använda mig ändå. I Matteusevangeliet 28:17, dvs. efter Jesu uppståndelse, står det att när lärjungarna får se Jesus: ”föll de ner och hyllade honom, men några tvivlade”. Det är till de här människorna som Jesus då säger ”Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar.” Strax därefter säger Han:  ”Och jag är med er alla dagar till tidens slut.” Dessa ord är något som jag lutar mig på, och det det får du också. Och förresten, har du frågor eller vill anmäla till nästa års team, tveka inte på att höra av dig via telefon eller mejl.