Att vandra med Jesus är så fantastiskt spännande!
En torsdagkväll hände detta:
Vi samlades i vår lokal Englahaket och frågade Gud vad han tänkte för kvällen. Till Linnéa säger han ”Mc Donalds”. Och till Johanna säger han att vi kommer få träffa någon idag med mycket ångest och tunga livsproblem. Vi delar upp oss i grupper och går ut. Jag och Johanna går till Mc Donalds eftersom Linnéa hade hört Gud säga det. Där står en man utanför och hostar massor. Vi går fram till honom och frågar hur han mår. Han stirrar in i våra ögon och frågar sluddrigt:
-”Är ni rälsta?”
-Menar du ”frälsta” sa jag.
-Ja precis, sa mannen.
-Ja det är vi, hur visste du det undrade jag?
-Man ser det i era ögon, sa mannen.
Wow tänkte jag, det syns på oss innan vi ens har sagt nåt att Jesus bor i oss!
Vi började prata med mannen och förstår snabbt att det är han som Gud hade berättat att vi skulle träffa. Han hade verkligen ångest och svåra livsproblem. Han hade bland annat cancer, och han hade varit hemlös i fyra år och nu ville han ta livet av sig. En kvinna som jobbade där ringde SOS. Under tiden gick mannen iväg och lade sig på en bänk. Jag och Johanna började gå efter honom. Vi satte oss bredvid mannen och Johanna berättade att Gud hade sagt till henne innan vi gick ut att vi skulle träffa någon med svåra livsproblem och ångest.
-Och nu sitter vi här med dig! Vi tror det var dig som Gud menade.
Mannen blir mycket berörd och böjer ner sitt huvud. Vi börjar be för honom och tala om hoppet i Jesus. Under tiden kommer en ambulans. Ambulanspersonalen kommer ut och börjar prata med mannen och fråga hur han mår.

-Det är inte alls bra med mig, jag mår jättedåligt. Men, sa han, Jesus kan hjälpa mig för det har dessa två berättat för mig!
Wow! Han började vittna för ambulanspersonalen på en gång! Halleluja!

Personalen hjälpte honom in i ambulansen.
-Märker du att Jesus har satt stopp för ditt självmordsförsök? sa jag till mannen.
-Han ledde oss till dig för att be för dig och han sände ambulansen för att ta hand om dig och ge dig vård. Märker du att Gud vill att du lever! Han vill inte att du tar ditt liv! Mannen följde med ambulansen. Vi har inte träffat honom sen dess men jag ber i Jesu namn att han mår bra idag!!!
Gud är så god som vill alla människors liv och att alla ska få förstå att han älskar dem! Fantastiskt att vi får vara hans budbärare och komma med hopp i denna trasiga värld!

Vittnesbörd från Elia, Teamare i cityteamet