Hej!
Albin heter jag och jag teamade för några år sen i ett av Teen Challenges city-team.

När jag gick Götabro bibelskola, året innan mitt teamår, mötte Gud mig med en kärlek jag inte mött innan. Detta förvandlade mitt hjärta och jag började älska Jesus på ett helt annat sätt än tidigare. Under min praktik-period satt jag vid ett tillfället på ett tåg, det slog mig när jag satt och tittade på de andra i vagnen att jag hade fått ta emot något fantastiskt på insidan och att de andra inte hade det. Jag kände där och då att jag måste dela med mig av kärleken, av Jesus, på något sätt. Jag hade lärt känna en kärlek som inte slutade vid gränser utan hela tiden expanderade. Guds kärlek tar sig över gränser oavsett om de är sociala, fysiska, emotionella eller andliga. Detta var den huvudsakliga anledningen till att jag sökte till Teen Challenge city-team. Jag ville vara med och se när Guds rike nådde människor på gatan.

Redan under uppstartsveckan med Teen Challenge blev vi utsända på gatan för att möta människor. Ett av de för mig viktigaste vittnesbörden under mitt år i team började med att jag köpte Snickers till en främling. Vi fick se en man med alkohol och bostads-problem bli helad i knäna. Jag hade inte frimodigheten, eller orden som krävdes men jag gav det jag hade och Gud gjorde resten.

Det året fortsatte med att fyllas utav relationer med människor i utsatthet och utanförskap. Många samtal med människor som gett upp på livet, många timmar sittandes på en smutsig gata, många upphällda koppar kaffe, många ”Hej, det här kanske låter konstigt men jag upplever att Gud säger att jag ska prata med dig”, många helanden, många uppmuntrande ord, många tårar.
Vi fick vara med och se himlen komma ner över Stortorget i Örebro. Men det var också många veckor av bara slit. Det var veckor av att se människor vara fast i mörker. Men att i allt det se att det var värt det. För att det var på riktigt. Det var riktiga möten med riktiga människor som jag aldrig skulle fått annars och Guds kärlek var på riktigt genom allt det.

Jag tror att det är få år i mitt liv som har format mig så mycket som mitt teamår. Att leva tillsammans i ett team med ett gemensamt mål och uppdrag var fantastiskt. Att hela tiden utmanas i att ta Jesu ord på allvar och se Bibeln bli verklighet födde otroligt mycket tro i mig. Att på ett nytt sätt få se vad det kan innebära att följa Jesus. Och att vara i en så älskande miljö med ledare och teamare tror jag är förutsättningen för att man ska växa. Jag fick växa så otroligt mycket i andens gåvor, i lovsång, i bön och i ledarskap.

Så för dig som har dåligt självförtroende, är rädd eller obekväm MEN har en längtan att få se mer, en längtan att få formas djupare, för dig rekommenderar jag att teama med Teen Challenge.
Ta steget att gå och låt Gud göra resten.