Trötta kom vi allihopa till Englahaket i onsdags förra veckan. Ingen hade så stor lust att åka in men vi gjorde det ändå! Mackorna bredes, kaffet konkades och väskorna packades. Nu var det dags att gå ut.

Redan från första stund i mötet med våra vänner på stan kände man att det skulle bli en bra dag. Samtalen kunde handla om alltifrån pengar, barndom, fläskfilé, volontärskap till tro. Det var bara så enkelt och kravlöst att stå och skratta med dom. Precis innan vi hade gått ut hade Malin uppmuntrat oss till att bara gå ut och vara. ”Om ni möter någon, så möter ni någon. Möter ni ingen, så möter ni ingen. Det spelar ingen roll om ni pratar Jesus eller inte. Känn frihet i det ni gör!”

I oss själva den dagen kände vi oss tomma och kraftlösa, trots det, eller, tack vare det fick vi en av de bästa stunderna på stan hittills. Öppenhet, glädje och goda samtal. Just den dagen träffade vi också en av våra vänner som vi inte träffat sen september. En simpel fråga; ”vill du med till vår nya lokal?” Ett ja senare så satt vi och hade högläsning ur Sebastian Staksets bok om hur en man blev totalt befriad ifrån missbruk och kriminalitet. Vår vän uttrycker sin oerhörda längtan efter just det, men den stora kampen mellan att göra det han vet är rätt och det som han är van vid. Ett kort samtal innan telefonen ringer och han behöver dra vidare. Han lovar dock en sak; att komma dagen efter! (gissa vad, han kom!)

Dagar som denna visar på hur det verkligen inte sitter i vår egna kraft. Det beror inte på oss, det hänger inte på våra axlar, ALLT beror på Gud. Att ge upp alla egna försök och inte hänga kvar vid egna prestationer gör att vi tillåter Gud att verka desto mer.

I 2 Korinthebrevet 12:9 står det; men han svarade mig: ”Min nåd är nog för dig, ty kraften fullkomnas i svaghet.” Därför vill jag hellre berömma mig av min svaghet, för att Kristi kraft skall vila över mig.

Mötet med våra vänner på stan avslutades med oväntad gåva. För att visa sin tacksamhet tog en man fram sin fläskfilé och gav den till oss. Han gav oss det han hade. Veganerna fick en fläskfilé!

Vittnesbörd från Sarah och Linnea, Cityteamet