Sommaren 2017 fick jag ett starkt möte med Gud som har förvandlat mitt liv. Efter det mötet har Gud lagt ner en stark längtan i mig att följa honom och ge vidare det jag har fått.

Jesus sade: ”Kom och följ mig, så ska jag göra er till människofiskare.” (Mark 1:17) Detta är vad jag vill göra med mitt liv, följa Jesus. Inte bara ha teorier och tankar om vad det innebär att följa Jesus, utan faktiskt göra det.

I Bibeln ser jag hur Jesus mötte människor som samhället såg ner på. Detta gör vi också här i Teen Challenge. Jag tror att Jesus hade gått till missbrukarna och tiggarna som folk oftast bara går förbi och som samhället ser ner på. Jag vill gå till dem, för jag tror att Jesus går till dem. Och jag vill vara där Jesus är, så enkelt är det.

Att teama är helt fantastiskt. Mycket glädje och utmaning. Under denna tid har jag fått upp ögonen för hur underbart det är att leva församling. Att leva så som Jesus har tänkt med församlingen. Som man läser om i Apostlagärningarna. Dela livet tillsammans. Vi bor tillsammans, äter tillsammans, ber tillsammans, evangeliserar tillsammans, skämtar tillsammans, diskuterar tillsammans och mycket mycket mer. Att få leva detta församlingsliv är helt underbart. Det sker alla dagar i veckan inte bara ett möte på söndagen. Vi går inte till kyrkan, vi är kyrkan. Och överallt där vi går fram där går kyrkan och Jesus fram. En gång kom en kvinna fram till oss, hon var inte kristen, men hon sa att det lyste om oss. Vilket vittnesbörd! Människor ser Jesus i oss!

Under denna tid har jag fått tränas mycket i överlåtelse till Jesus. Jag märker hur jag ibland gärna vill bestämma över mitt eget liv och vara min egen herre. Ibland har jag tänkt att varför inte bara hoppa av och börja ett vanligt jobb, tjäna pengar så jag kan hitta på massa andra roliga saker. Men jag har landat i att just nu är det precis här jag ska vara. Att få tid att tränas som lärjunge. Att leva församling. Att möta människor i olika sammanhang. Ibland blir människor helade från smärtor när vi ber för dem, ibland får vi dela profetiska ord som talar  rakt in i människors situationer, ibland får vi ta tid att lyssna på någon, ibland får vi uppmuntra någon, ibland får vi ge mat till någon som är hungrig. Listorna kan göras långa för vad vi får göra tillsammans och det är så häftigt att vandra tillsammans med Jesus. Det är också häftigt att det funkar detta Bibelord:

”Ge, så ska du få.” (Luk 6:38)

När jag ger ut kärlek till andra så får jag tillbaka så mycket kärlek! När jag tar steg i tro och vågar göra det jag tror Jesus vill att jag ska göra, då får jag också uppleva hans Helige Andes närvaro!

– Vittnesbörd från Elia, cityteamet